Орехите са първата храна, набавяна от дърветата. Произхождат от Централна Азия,

...
Орехите са първата храна, набавяна от дърветата. Произхождат от Централна Азия,
Коментари Харесай

Ядката на тази храна напомня човешкия мозък и е известна със здравословните си свойства

Орехите са първата храна, набавяна от дърветата. Произхождат от Централна Азия, а по-късно са разпостранени в Европа и Америка. Sofia24.bg ще ви опише за тези ядки, които са известни със здравословните си свойства. Сред значимите им хранителни съставки, които съдържат са омега-3 мастните киселини, етерични масла, антиоксиданти, витамини, минерали, протеини и фибри. Орехите са богати на полиненаситени мастни киселини. Те съдържат доста малко въглехидрати.

Гръцката дума за орех значи " глава ", тъй като ядката му припомня човешкия мозък. Затова лечителите са ги наричали " храна за мозъка ". В наши дни експертите считат, че те спомагат за възстановяване на паметта и познавателните функционалности на мозъка. Орехите не съдържат холестерол. Консумирането на орехи оказва помощ за контролиране равнището на холестерол в кръвта.

Те също по този начин оказват помощ за елиминирането на неприятния мирис, за заздравяването на рани, потребни са за мозъка и успокояват леките възпаления в тялото. Орехите поддържат имунитета и имат антиканцерогенни свойства. Това е заради  наличие на към 16 антиоксиданти фенола, витамин Е, както и елагова и галова киселини, и както към този момент споменахме - протеини и фибри.

Орехите са способни да контролират съня благодарение на мелатонина, който се съдържа в тях. Витамин Е, който също се съдържа в орехите дава на косата и ноктите здравословен искра. Консумирането на орехи оказва помощ и на кожата.

Орехите оказват помощ за понижаване равнищата на няколко молекули, насърчаващи развиването на атеросклероза. Проучвания направени в Съединените щати демонстрират, че в случай че консумирате постоянно орехи, това ще помогне да се понижат равнищата на холестерола задоволително, с цел да се понижи риска от коронарна болест на сърцето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР